Kremówka... a może... Napoleonka?
Kremówka... a może... Napoleonka?
Nie wiem jak nazwać ten mój przepyszny deser. Z pewnością ma coś z „napoleonki” i coś z „kremówki”. W wieloletniej „wojnie” pomiędzy krakowską „kremówką” a warszawską „napoleonką” szala przechyla się raz w jedną raz w drugą stronę. Napoleonki robi się z kremem śmietanowym a „kremówki” z waniliowo-budyniowym. A może jest odwrotnie? Już sama nie wiem, i nie wiem czy ktoś wie jaka jest prawda. Jak zwał, tak zwał jednego nie da się zaprzeczyć, że moja kremówka, czy napoleonka jest wyśmienita w smaku. Zawiera dwa ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi
Autor
Krystyna Boner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciastka kremówki, ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, desery, deser, budyń, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto budyniowe
Inne przepisy z Kuchnia u Krysi
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję