Omlet z pieczarkami i cebulą

Omlet z pieczarkami i cebulą

Omlet z pieczarkami i cebulą

Składniki : • 2 jajka • 2 łyżki mleka • 3–4 średnie pieczarki • 1/2 cebuli, małej • 2 łyżki posiekanego szczypiorku • sól • pieprz • 2 łyżki masła Przygotowanie : Jajka rozbijamy do małej miseczki, dodajmy mleko i połowę szczypiorku, solimy, pieprzymy i odstawiamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plastry. Cebulę koimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy pieczarki razem z cebulą, lekko je solimy i pieprzymy . Pieczarki i cebulę smażymy na dość mocno rozgrzanej patelni, przez ok.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.