DOMOWA TORTILLA

DOMOWA TORTILLA

DOMOWA TORTILLA

SKŁADNIKI: • 2 szkl. mąki pszennej • ok. 180 ml. gorącej wody • 3 łyżki oleju • szczypta soli PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszać z solą i zalać gorącą wodą (taka kilka minut po zagotowaniu), dodać olej i wymieszać, następnie zagniatamy ciasto przez kilka minut, gotowe przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 15 minut (żeby odpoczęło). Ciasto dzielimy na 6-7 części, formujemy kulki, każdą cieniutko rozwałkowujemy (w razie potrzeby podsypać mąką), średnica może być troszkę większa od średnicy patelni, placki trochę się sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję