Chałka

Chałka

Chałka

Składniki na zaczyn 110 g wody o temperaturze 24 st C 11 g drożdży suchych lub 22 g drożdży świeżych 172 g mąki pszennej Składniki na ciasto właściwe 30 g wody o temperaturze 24 st C 40 g miodu 3 duże jajka 2 sztuki żółtka 64 g oleju roślinnego 518 g mąki pszennej 14 g soli 78 g cukru  do posypania wierzchu chałki można przygotować mak, cukier, sezam... Przygotowanie Do miski wlać wodę dodać drożdże i mąkę, zagnieść ciasto, przykryć szczelnie folią lub włożyć do woreczka foliowego i odłożyć w ciepłe miej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję