Nadchodzi weekend, więcej wolnego czasu, warto więc upiec swoje pieczywo. Dziś proponuję Wam chlebek na sodzie. Ma zupełnie inny smak, niż te pieczone na drożdżach czy zakwasie. Warto jednak spróbować takiego chleba. Wykonanie jest proste i nie zabiera dużo czasu a sam produkt jest dość syty co w efekcie daje nam ekonomię. Składniki podaję na jeden bochenek. Składniki: - 500g mąki pszennej typu 650 + do podsypania - 100 g mąki pełnoziarnistej żytniej - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka sody spożywczej - 2 łyżk... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Kuchnia jest miejscem gdzie rodzą się, wybuchają, wygaszają i umierają emocje. W mojej kuchni doświadczysz terapeutycznego działania gotowania