Włoski sos do słoików

Włoski sos do słoików

Włoski sos do słoików

 Ten sos to prawdziwy sztos! Przepis mam od koleżanki z pracy, która mi ten sos polecała. A sos jest tak pyszny, że i z Wami dzielę się przepisem.  Składniki: 4 kg pomidorów (najlepiej mięsistych jak lima) 2 duże czerwone papryki 1/2 kg cebuli 1-2 główki czosnku (dałam półtorej główki) 180-200 g koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki soli do przetworów 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku - zamiast tego dałam 1 małą świeżą papryczkę ch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.