Po prostu szarlotka. Krucha, wilgotna, z dużą ilością jabłek i pyszną pianką na jogurcie. Składniki (blaszka 20x32cm lub nieco większa): Kruche ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g masła 5 zimnych żółtek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Jabłka: 1500 -2000 g jabłek 3 łyżki cukru 1 łyżka masła 2 łyżeczki cynamonu sok z połowy cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej Pianka jogurtowa: 600 g jogurtu naturalnego (temp.pokojowa) 5 białek 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...