Kiszona marchewka

Kiszona marchewka

Kiszona marchewka

Nie od dziś wiadomo, że kiszonki to najlepszy probiotyk. Kiszone warzywa to źródło wielu cennych witamin (np.z grupy B), zawierają sporo błonnika, są niskokaloryczne. Minusem jest spora zawartość soli dlatego należy je spożywać z umiarem. Co roku obowiązkowo robię kiszonki z ogórków, próbowałam też kalafiora, a teraz marchewka :) W zasadzie do kiszenia nadają się niemal wszystkie warzywa , a ponoć nawet owoce :) Więc warto spróbować :) Składniki: obrana marchewka ząbek czosnku gałązka kopru kawałek korzenia chrzan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Ania Z

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marchewka, ogórki, kalafiorem, słoik, kalafior, sałatka do obiadu, niskokaloryczne, sałatka, obiad, sałatki, przetwory, sałatka z marchewki, sałatka z marchewką, smaczna sałatka, ogórki kiszone, sałatka z kalafiorem

Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.