
Dziś na bloga wjeżdża klasyk, przepyszna drożdżówka z dodatkiem suszonej żurawiny. Można żurawinę zastąpić np. rodzynkami. Ciasto idealne do kawki. Pysznie smakuje też posmarowane masłem lub dżemem. Składniki (na 1 keksówkę): Ciasto: 300 g mąki pszennej 1 jajko 45 g cukru 1/4 łyżeczki soli 15-20 g świeżych drożdży 125 ml ciepłego mleka 50 g roztopionego i przestudzonego masła garść suszonej żurawiny Kruszonka: 2 łyżki zimnego masła 4 łyżki... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...