Ciasto drożdżowe z żurawiną

Ciasto drożdżowe z żurawiną

Ciasto drożdżowe z żurawiną

 Dziś na bloga wjeżdża klasyk, przepyszna drożdżówka z dodatkiem suszonej żurawiny. Można żurawinę zastąpić np. rodzynkami.  Ciasto idealne do kawki. Pysznie smakuje też posmarowane masłem lub dżemem.  Składniki (na 1 keksówkę):  Ciasto:  300 g mąki pszennej  1 jajko  45 g cukru  1/4 łyżeczki soli  15-20 g świeżych drożdży  125 ml ciepłego mleka  50 g roztopionego i przestudzonego masła  garść suszonej żurawiny  Kruszonka: 2 łyżki zimnego masła 4 łyżki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.