Ciastka francuskie z budyniem i borówkami

Ciastka francuskie z budyniem i borówkami

Ciastka francuskie z budyniem i borówkami

 Jak przyszła ochota na słodkie, to te ciastka będą idealne. Można użyć dowolnego budyniu i owoców jakimi w danej chwili dysponujecie.  Składniki:   1 płat ciasta francuskiego XXL 1 budyń (u mnie borówkowy)  400 ml mleka 2 łyżki cukru  1 szklanka borówki amerykańskiej  1 jajko cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: 1. Z mleka, cukru i budynku zrobić budyń. Po ugotowaniu przykryć wierzch folią, by nie zrobił się kożuszek. Przestudzić. 2. Ciasto francuskie podzielić na d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.