Szybka i smaczna babeczka biszkoptowaNadmieniam że to jest przepis na małą foremkę średnica: 16,0 cm.Bo są 20 i 24 cm.Więc jeżeli ktoś ma większą formę to trzeba zwiększyć proporcje składników., czyli na 24 cm, będzie to 6 jajek i po 6 łyżek cukru i mąki.Babka biszkoptowa SKŁADNIKI:jajka duże - 4 sztmąka - 4 łyżkicukier - 4 łyżkiproszek do pieczenia - 1 łyżeczkatłuszcz do formy PRZYGOTOWANIE:BISZKOPT Oddzielić żółtka jaj od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka&... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną