Risotto ze szparagami i krewetkami

Risotto ze szparagami i krewetkami

Risotto ze szparagami i krewetkami

Przepis na : obiad

Risotto ze szparagami i krewetkami Składniki: Składniki – 2 duże porcje: Ryż Arborio Uncle Ben's – 100g Krewetki – 10 sztuk Cukinia – 100g Szparagi zielone i białe – 300g Szynka parmeńska - 4 plastry Marchewka – 1 sztuka Cebula – 1 sztuka Seler naciowy – 2 sztuki Liść laurowy – 1 sztuka Sól, pieprz, czosnek Ser parmezan – 2 łyżki startego sera Masło – 1 łyżka Wino białe wytrawne – 1 kieliszek Oliwa – 1 łyżka Wykonanie: Krewetki myjemy, czyścimy i obieramy ze skorupek. Skorupki, ogony i głowy krewetek gotujemy w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Bon Appetit

Autor

Aleksandra MachAleksandra Mach

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, krewetki, risotto, seler naciowy, marchewka, seler, szparagi, cukinia, zielone szparagi, szynka, obiad, ser biały, ryż z warzywami, warzywa na patelnie, szynka gotowana, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z Kuchnia Bon Appetit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.