Risotto z podgrzybkami

Risotto z podgrzybkami

Risotto z podgrzybkami

Moja propozycja bezmięsnego obiadu - risotto z podgrzybkami. Podobno w lasach pojawiły się już pierwsze grzyby, ale ja skorzystałam z mrożonych, a że zamroziłam je bez obgotowywania, smakowały zupełnie jak świeże :)  Składniki: 40 dag mrożonych podgrzybków – u mnie krojone, zamrożone na surowo 2 szklanki ryżu arborio 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 1 łyżka masła sklarowanego 3/4 szklanki białego wina około 5 szklanek bulionu warzywnego 4 dag drobno startego parmezanu natka pietruszki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję