Flan karmelowy

Flan karmelowy

Flan karmelowy

Przepis na : deser

Flan karmelowy to jeden z najpopularniejszych deserów kuchni meksykańskiej. Flan to krem zrobiony z masy jajecznej, który po upieczeniu schładzamy. Nam smakiem przypomina krem brulee i pewnie dlatego nam tak bardzo przypadł nam do gustu Składniki na karmel: - 180 ml wody - 165 g cukru pudru Składniki na krem: - 3 jajka - 3 żółtka - 110 g cukru pudru - 250 ml mleka - 375 ml śmietanki 36% Najpierw robimy karmel. Cukier puder łączymy z wodą i zaczynamy stopniowo podgrzewać aż cukier całkiem się rozpuści. Teraz w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne Wariacje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję