PASTA TAHINI

PASTA TAHINI

PASTA TAHINI

300 g sezamu Sezam prażymy 4 minuty na rozgrzanej, suchej patelni. Od czasu do czasu mieszamy. Kiedy sezam nabierze złotego koloru, przesypujemy go do miseczki. Ostudzony sezam wsypujemy do wysokiego naczynia i blendujemy. Przez kilka minut blendujemy pastę pulsacyjnie. Co jakiś czas drewnianym patyczkiem wyciągamy pastę ze środka blendera i ponownie miksujemy. Po kilku minutach zrobi się gęsta papka, kiedy będzie leista jest gotowa. Pastę przechowujemy w lodówce, w słoiczku. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję