IMPREZOWE PULPECIKI- MARYNOWANE W OCCIE
IMPREZOWE PULPECIKI- MARYNOWANE W OCCIE
pulpety: 1 kg mielonego z łopatki 3 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz zalewa: 6 szklanek wody 1 szklanka octu 1/2 szklanki cukru 5 listków laurowych 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 2 cebule 4 suszone papryczki chili Do mięsa dodajemy jajko,bułkę tartą,pieprz i sól. Wszystko razem wyrabiamy. Formujemy pulpeciki- najlepiej małe, aby łatwo było zjeść całego na raz. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z każdej strony. Cebulkę kroimy w piórka. Robimy zaprawę. Do garnka w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove
Autor
Kamila A
Gotowanie z miłości do jedzenia.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, słoik, pulpety, bułki, mielone, jajko, mięso, pulpeciki, zakąski, mięso mielone
Inne przepisy z KuchcikoweLove
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję