Paluchy drożdżowe

Paluchy drożdżowe

Paluchy drożdżowe

Paluchy drożdżowe to bardzo łatwe do samodzielnego zrobienia pieczywo na śniadanie. Paluchy po upieczeniu nie kruszą się, w środku są mięciutkie, a z wierzchu delikatnie chrupiące. Wypiek jest raczej śniadaniowy, niż deserowy, gdyż cukru w nim prawie się nie wyczuwa. Paluchy drożdżowe przypominają w smaku raczej bagietki lub rogale, z których robi się kanapki. Na pewno nie jest to typowe maślane i słodkie ciasto drożdżowe. Szybko się je przygotowuje, a jeszcze szybciej znikają podane na śniadanie. Paluchy dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchcik gotujeKuchcik gotuje

Strona bloga kulinarnego Kuchcik gotuje https://www.kuchcikgotuje.pl
Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, ciasto, śniadania, mak, pieczywo, rogale, ciasto drożdżowe, kanapki, bagietka, szybkie ciasto, kolacja, przekąski, szybkie śniadanie, bez pieczenia, szybka kolacja, szybkie przekąski, ciasto z makiem, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, tanie ciasto, łatwe ciasto

Inne przepisy z Kuchcik gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.