Kartacze z mięsem, jak zrobić?

Kartacze z mięsem, jak zrobić?

Przepis na : obiad

Kartacze z mięsem, czyli nieco większe pyzy zrobione z surowych i gotowanych ziemniaków oraz farszu z mięsa. Pyzy o podłużnym lub okrągłym kształcie znane prawie wszystkim, chociaż w różnych rejonach kraju mogą być inaczej nazywane (kartacze, cepeliny, pyzy). Smaczne i sycące danie na obiad, szczególnie dla osób potrzebujących dużo energii. Przepis na kartacze może występować również pod nazwą cepeliny lub pyzy. Kartacze mogą różnić się nie tylko nazwą i kształtem, ale i kolorem oraz nieco smakiem. Kartacze za...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję