Risotto cydrowe z jarmużem
Risotto cydrowe z jarmużem
Przepis zaczerpnięty z platformy Cookido. Zmodyfikowałam składniki, ale przede wszystkim – użyłam cydru, który w mojej opinii czyni risotto wyjątkowo smacznym. Można pokusić się o dodanie drobno siekanego jabłka. 2 porcje: 40 g sera długo dojrzewającego, np. Bursztyn ze Skarbów Serowara lub owczy typu peccorino 130 g jarmużu 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 150 g ryżu arborio 200 g cydru wytrawnego, ja użyłam Tropikalnego, które przywiozłam z Kwaśnego Jabłka 400 g wody 2 łyżeczki suszonych warzy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kucharzyca
Autor
Kucharzyca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, jabłka, cydr, risotto, tarta, rosół, słonecznik, dynia, mięso, ryż z warzywami, tarta z jabłkami
Inne przepisy z Kucharzyca
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję