"Co dziś na obiad?" "Gulasz." "A do czego potrzebny Ci wałek?" "Do gulaszu." "Do gulaszu?!" No właśnie czemu mam zamiar "wspierać" gulasz za pomocą wałka? A bo trzeba rozwałkować ciasto na ziołowe knedelki do gulaszu. Knedelki są świetną alternatywą dla ziemniaków, za którymi nie przepadamy. Przepis pochodzi z książki W JEDNYM GARNKU, wydawnictwa Konemann. Jest niezwykle prosty, zrobienie knedelków zabiera zaledwie parę minut, a efekt wspaniały i bardzo smaczny! Polecam! SKŁADNIKI D... czytaj dalej...
KUCHARNIA to blog o jedzeniu, uczuciach i słowach.
I o magii, jaka im towarzyszy.
Zapisuję tu historie z mojego ponad stuletniego domu.
Wspomnienia, których wciąż w nim pełno i którą są dla mnie prawdziwym skarbem.
To właśnie w tym domu powstała kuchnia moich marzeń, w której powracam do smaków dzieciństwa, ale też szukam nowych pomysłów.
Kuchnia to moja pasja. KUCHARNIA jest głosem tej pasji.
Powstała z wielkiej potrzeby odczarowania świata i odnalezienia w nim swojego miejsca.
KUCHARNIA otwarła mi też drzwi do kuchni wielu wspaniałych i fascynujących osób, których nie miałabym szansy poznać, gdybym nie prowadziła bloga.
Niedawno, dzięki blogowi, dotarł do mnie list od osoby, z którą nie miałam kontaktu od ponad 17 lat.
To właśnie dla takich chwil piszę bloga i gotuję dla wszystkich go odwiedzających.
Mam nadzieję, że zasmakuje Wam choć część mojego świata.