
Przepis na : kolacja
Pewnie jak większość z Was, mam ochotę na wiosenne obiady. Lekkie, warzywne, zdrowe. Zieleń na talerzu nie jest obowiązkowa, ale miło dopełnia całości. Lubię potrawy, które świetnie smakują w porze obiadowej, ale mogą także wystąpić w roli pysznej kolacji. Daniem, które moim zdaniem świetnie spełnia wszystkie te oczekiwania jest tarta. Często korzystam z gotowego ciasta francuskiego, a składniki farszu komponuję dowolnie, choć najczęściej bazą jest ser feta i szpinak. Dziś jednak upiekłam tartę na kru... czytaj dalej...

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...KUCHARNIA to blog o jedzeniu, uczuciach i słowach. 
I o magii, jaka im towarzyszy. 
Zapisuję tu historie z mojego ponad stuletniego domu. 
Wspomnienia, których wciąż w nim pełno i którą są dla mnie prawdziwym skarbem. 
To właśnie w tym domu powstała kuchnia moich marzeń, w której powracam do smaków dzieciństwa, ale też szukam nowych pomysłów. 
Kuchnia to moja pasja. KUCHARNIA jest głosem tej pasji. 
Powstała z wielkiej potrzeby odczarowania świata i odnalezienia w nim swojego miejsca. 
KUCHARNIA otwarła mi też drzwi do kuchni wielu wspaniałych i fascynujących osób, których nie miałabym szansy poznać, gdybym nie prowadziła bloga. 
Niedawno, dzięki blogowi, dotarł do mnie list od osoby, z którą nie miałam kontaktu od ponad 17 lat. 
To właśnie dla takich chwil piszę bloga i gotuję dla wszystkich go odwiedzających.
Mam nadzieję, że zasmakuje Wam choć część mojego świata.