Kugiel brązowy ziemniaczany
Kugiel brązowy ziemniaczany
Kugiel to takie danie kuchni żydowskiej, ale tej jej części, którą lubię, czyli prosto i tanio. W Izraelu przybrało nawet trochę formę fast-foodu. Wpływy kultury pozostawiły po sobie ślad na wschodzie, gdzie danie jest dalej obecne w jadłospisie miejscowej ludzkości, czasami nazywając się babką ziemniaczaną. Od kugla różni się ona skwarkami, które w kuchni żydowskiej są niedopuszczalne. Z czasem kuglem zaczęto nazywać również zapiekanki makaronowe. Jedna z nich jest na słodko z całkiem sporą ilością pieprz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
kryzysowykucharz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ogórki kiszone, ogórki, ziemniaki, tarta, zapiekanka, zapiekanka makaronowa, fast food, zapiekanki, babki, babka ziemniaczana, zapiekanka ziemniaczana, zapiekanka z ziemniakami
Inne przepisy z Kryzysowa Książka Kucharska
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję