Boczniaki cytrynowe w sosie chrzanowym

Boczniaki cytrynowe w sosie chrzanowym

Boczniaki cytrynowe w sosie chrzanowym

W zasadzie mogą to być jakiekolwiek grzyby, ale ja akurat zakupiłem mini hodowlę boczniaków cytrynowych na kostce słomy, do czego wszystkich zachęcam, bo inwestycja niewielka, a się szybko zwraca. Co najważniejsze, to że nie jest zbyt wymagająca.  Postanowiłem wykorzystać moje pierwsze plony.  Składniki: - boczniaki - mąka - chrzan tarty Wykonanie: Boczniaki kroimy w paski i podsmażamy. Osobno podsmażamy trochę mąki tworząc zasmażkę. Dolewamy wody tworząc gęsty sos. Dodajemy chrzan, boczniaki i chw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.