Dzień dobry :-) Kokosowa krówka to lekkie ciasto na biszkopcie kakaowym z kremem kokosowym, warstwą słonych krakersów i słodkim kajmakiem. Ciasto ma fajny smak, krakersy przełamują słodycz kajmaku i reszty ciasta. Całość mięciutka i naprawdę pyszna :-) Blaszka: 23 x 33 cm Biszkopt kakaowy: 6 jajek M w temp. pokojowej 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem kokosowy: 600 ml śmietanki 30% 100 ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...