Gnocchi z pesto i suszonymi pomidorami
Gnocchi z pesto i suszonymi pomidorami
Gnocchi: 1 kg ugotowanych obranych ziemniaków ok. 350 g mąki pszennej 3 jajka sól, pieprz Pesto: 100 g bazylii 50 g orzeszków pini ząbek czosnku 50 g twardego sera 100 ml oliwy z oliwek Dodatkowo: kilka suszonych pomidorów 1. Ziemniaki rozgniatamy na puree, solimy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę. Zagniatamy ciasto. Po czym dzielimy je na części i z każdej formujemy wałeczki. Oprószamy je mąką i kroimy na ukos. Gnocchi gotujemy partiami w osolonej wrzącej wodzie. wyciągamy jak wypłyną na powierzchnię. 2. Bazylię przekład... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Krokusowy Dom
Autor
Szaffranka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pesto, suszone pomidory, ziemniaki, ciasto, puree
Inne przepisy z Krokusowy Dom
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję