Zakwas żytni

Zakwas żytni

Zakwas żytni

Domowy chleb na zakwasie? Nic prostszego! Poniżej instrukcja jak samemu w domowym zaciszu wyhodować to cudeńko;) A później już tylko piec, piec i jeszcze raz piec pyszny, domowy chlebek;) Instrukcję stworzenia zakwasu dostałam od znajomej która od lat piecze chleb w domu.   Jutro na blogu przepis na chlebek, zapraszam:)  Dzień I: 200 gram mąki żytniej razowej typ 2000 200 gram przegotowanej ciepłej wody Wykonanie: Mąkę i wodę umieszczamy w dużym słoiku i mieszamy na gładką pastę. Słoik przykrywamy rę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję