Anyżkowe ciasteczka z maszynki

Anyżkowe ciasteczka z maszynki

Anyżkowe ciasteczka z maszynki

Tradycyjne włoskie ciasteczka anyżkowe. Kto ich jeszcze nie jadł koniecznie musi spróbować, tych co je znają pewnie długo nie trzeba namawiać do ich zrobienia;) Proste, szybkie, mega aromatyczne, oszałamiająco kruche- jednym słowem niebo w gębie a jaki zapach unosi się podczas ich pieczenia.... koniecznie musicie zrobić;) Serdecznie polecam;)  Składniki:  350 gramów mąki pszennej  150 gramów cukru pudru  2 łyżki zmiażdżonego anyżu  łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 jajka 100 gram masła ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.