Sandacz pieczony w sosie śmietanowo-czosnkowym pod żółtym serem
Sandacz pieczony w sosie śmietanowo-czosnkowym pod żółtym serem
Przepis na : obiad
Sandacz lub dowolna inna ryba - w ten sam sposób przygotowuję morszczuka, mirunę. Może być też panga, ale osobiście za nią nie przepadam. Każdy filet się nada ;)Ta dziwna potrawa powstała kiedyś zupełnie "przypadkowym przypadkiem". Nie wiem co mnie naszło, żeby zalać rybę sosem i tak ją upiec. W każdym razie od tamtej pory gości na naszym stole dość często, bo pieczona ryba jest pyszna, sos jest rewelacyjny, a całość przygotowuje się dosłownie chwilę.Składniki: - 500 g filetów dowolnej ryby*- 0,5 szklanki ś... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kraina Tysiąca Smaków
Autor
1000smakow
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, pieczenie, ser żółty, czosnkowy, ryba, ryby, sos czosnkowy, koperek, pyszne sosy, miruna, por , panga, mielone, ziemniak, dekoracje, czosnek, sos do ryżu, obiad, ryż, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, porem, potrawy z ryb, sos do mielonego , pieczeń z mielonego, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z Kraina Tysiąca Smaków
Dodaj komentarz