Sandacz pieczony w sosie śmietanowo-czosnkowym pod żółtym serem

Sandacz pieczony w sosie śmietanowo-czosnkowym pod żółtym serem

Sandacz pieczony w sosie śmietanowo-czosnkowym pod żółtym serem

Przepis na : obiad

Sandacz lub dowolna inna ryba - w ten sam sposób przygotowuję morszczuka, mirunę. Może być też panga, ale osobiście za nią nie przepadam. Każdy filet się nada ;)Ta dziwna potrawa powstała kiedyś zupełnie "przypadkowym przypadkiem". Nie wiem co mnie naszło, żeby zalać rybę sosem i tak ją upiec. W każdym razie od tamtej pory gości na naszym stole dość często, bo pieczona ryba jest pyszna, sos jest rewelacyjny, a całość przygotowuje się dosłownie chwilę.Składniki: - 500 g filetów dowolnej ryby*- 0,5 szklanki ś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Tysiąca Smaków

Autor

1000smakow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, pieczenie, ser żółty, czosnkowy, ryba, ryby, sos czosnkowy, koperek, pyszne sosy, miruna, por , panga, mielone, ziemniak, dekoracje, czosnek, sos do ryżu, obiad, ryż, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, porem, potrawy z ryb, sos do mielonego , pieczeń z mielonego, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Kraina Tysiąca Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.