Dżem jabłkowy - w pełni naturalny
Dżem jabłkowy - w pełni naturalny
Takie dżemy robi od lat moja Mama. Nauczyła mnie, że nie warto używać substancji zagęszczających, bo smak już nie będzie taki sam! Naturalny dżem jest boski ;) i najlepszy dla dzieci. Jemy na kanapki, do naleśników, a nawet sam:) używamy też w zimie do szarlotki i innych wypieków. Do wszystkiego :) Ważne: do dżemu nigdy nie dajemy jabłek obitych - trzeba okroić, bo dżem może zacząć pleśnieć w krótkim czasie. Składniki: jabłka cukier kryształ Sposób przygotowania: Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kolorowy Przepisownik
Autor
MałaMi89
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, naleśniki, kanapka, słoik, kanapki, ananas, naleśnik, szarlotka, przetwory, szarlotka z jabłkami
Inne przepisy z Kolorowy Przepisownik
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję