Pesto szpinakowo, bazyliowo, migdałowe
Pesto szpinakowo, bazyliowo, migdałowe
Pesto to bardzo wdzięczny sos. A to dlatego, że możemy przygotować go z różnych produktów, odbiegając od klasycznego pesto na bazie bazylii i orzeszków piniowych.Zamiast orzeszków pinii warto użyć orzechów włoskich, migdałów, pestek słonecznika czy dyni.Bazylię zastąpić możemy niemalże każdą zieleniną, np szpinakiem, rukolą, zieloną pietruszką, a nawet liśćmi rzodkiewki.Składniki:1,5 szklanki liści szpinaku 1/2 szklanki liści bazylii3 duże ząbki czosnku 50 g migdałów całychokoło 50 ml oliwyodrobina soli... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo
Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...
Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
kolorowotorcikowo
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pesto, szpinak, czosnek, makaron z pesto, orzechy, sosy, rukola, pieczywo, spaghetti, słonecznik, włoska, orzechy włoskie, pestki dyni i słonecznika, makaron, makarony, pietruszka, dynia, makaron ze szpinakiem, sos do makaronu, spaghetti ze szpinakiem, makaron z patelni, makaron spaghetti, sos spaghetti
Inne przepisy z kolorowotorcikowo
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję