Przepis na : obiad
Zapraszam dziś na pyszne danie z kuchni włoskiej - makaron w sosie puttanesca . W klasycznej wersji sos przygotowuje się z dodatkiem anchois , ja jednak recepturę nieco zmodyfikowałam i anchois zastąpiłam tuńczykiem. Lubię, gdy moje dania można tworzyć z niewyszukanych składników, a jednocześnie cieszyć się doskonałym smakiem . Makaron penne można zastąpić każdym innym makaronem. Można też użyć makaronu bezglutenowego , który na szczęście można już kupić praktycznie w każdym sklepie. Sos jest całkowicie be... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.