Zapraszam do usmażenia naleśników według mojej propozycji, na "słono" czyli wytrawnych oraz bezglutenowych. Przepis na ciasto naleśnikowe jest absolutnie mojego autorstwa, naleśniki fajnie się smażą, są zwarte, pięknie schodzą z patelni i się nie rozpadają. Polecam. Składniki na ciasto: 200 g mąki gryczanej 20 g skrobi ziemniaczanej (1 łyżka) 20 g mąki ryżowej (1 łyżka) 2 jajka 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru trzcinowego (biały też może być, jak kto woli) 2 szklanki mleka (może być mleko sojowe, ... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.