Wszystkie róże są jadalne, ale nie wszystkie tak samo smaczne. Polecam rozglądać się za różą pomarszczoną lub ewentualnie stulistną. Odpuście sobie róże ogrodowe - są bez smaku. Najlepiej kierować się węchem: jeśli kwiaty pięknie i intensywnie pachną, będą aromatycznym dodatkiem do jedzenia. Z krzaków zrywamy same płatki , bo tylko je będziemy wykorzystywać. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...