Powidła śliwkowe z cynamonem

Powidła śliwkowe z cynamonem

Powidła śliwkowe z cynamonem

Przepis na : śniadanie

Jak dobrze wrócić, czeeeeść! Przesiedziałam dzisiaj pół dnia w kuchni, poeksperymentowałam z habanero, przerobiłam trochę dyni, takie tam. Na pierwszy strzał lecą jednak powidła z cynamonem. Robią się długo, ale warto. Tego typu przetwory muszą się robić powoli, powinny swoje odleżeć na patelni, to naprawdę wpływa na ich smak. Róbcie więc, mimo obecnych cen śliwek. Składniki: 2 kg śliwek węgierek 500 g cukru (lub więcej) 1/3 łyżeczki cynamonu   Śliwki myjemy, pozbywamy je pestek i wrzucamy do naczynia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję