Tak jak obiecałam, dziś kolejny sylwestrowy przepis. W sumie łatwy do wykonania, nie za bardzo czasochłonny. I smaczny, a jakże. Chociaż przyznam się Wam szczerze, że nie jestem jakimś wielkim fanem tego typu wynalazków, naprawdę rzadko je robię. Wolę upiec na ostatnia chwilę chleb na zakwasie, podać do niego masło lub domowej roboty dipy, smalec i już. Ale jak wiadomo, bloga nie prowadzę jedynie dla siebie, więc to ukłon bardziej w Waszą stronę. Paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem i rozmarynem są smacz... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...