To jest hit, naprawdę. Odkąd pierwszy raz spróbowałam tego serka/dipu/sosu no zakochałam się. Zakochałam się w duecie – zimny serek lub jogurt i pieczone pomidory. Nie byle jakie pomidory, tylko takie które pieką się z kminem rzymskim, ziołami i czosnkiem. Ogólnie to nie jest jakaś wielka filozofia, ale finalny smak jest po prostu czystą poezją. A, przepis jest z jednej z moich ulubionych książek kucharskich „Prosto”, której autorem jest Yotam Ottolenghi. Nie pamiętam od ilu miesięcy robię ... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...