Kompot z truskawek i jabłek
Kompot z truskawek i jabłek
Zrobiony głównie z myślą o najmłodszych. I w sumie tyle. Nie dodawałam do niego żadnych ziół i cytryn. Czysty sok z owoców z wodą i niezdrowym cukrem :). Składniki: 2 l wody 4 jabłka 500 g truskawek 2 łyżki cukru lub więcej kostki lodu Jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych, z umytych truskawek odrywamy szypułki. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier, umyte i owoce. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy. Przed podaniem dorzucamy do niego kostki lodu. czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kardamonovy
Autor
kardamonovy
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, truskawki, truskawka
Inne przepisy z Kardamonovy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję