Dżem z pieczonych truskawek

Dżem z pieczonych truskawek

Dżem z pieczonych truskawek

W tym roku pomyślałam, że zrobię Toli parę słoików dżemu truskawkowego. Tzn. Toli też. Ja sama bardzo lubię przetworzone truskawki. Właściwie tylko w takiej formie smakują mi najbardziej. Ceny truskawek zaczynają być już przystępne, nie ma więc na co czekać. Z tego co dobrze pamiętam, w zeszłym roku przegapiłam ten moment. Najpierw truskawki były za drogie, potem tańsze. Pomyślałam, że jeszcze trochę poczekam. Ceny truskawek skoczyły. Olałam więc przetwory. W tym roku się udało. Kupiłam 5 kg truskawek, nie wied... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję