Ci, którzy mnie znają wiedzą doskonale, że w mojej kuchni NIC NIE MOŻE SIĘ ZMARNOWAĆ :) Nie cierpię wyrzucania jedzenia i staram się tego nie robić. Zawsze staram się maksymalnie wykorzystać wszelkie produkty. Tym razem wykorzystałam nasze wspaniałe polskie jabłka, a właściwie ich obierki i ogryzki pozostałe po przygotowaniu tarty. Powstał bardzo zdrowy i eko :) ocet jabłkowy. Chyba nie muszę się rozpisywać o jego dobroczynnych właściwościach. Poza właściwościami odchudzającymi, podobno w jabłkowych obierkac... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...