40. Ciastka skwarkowe

40. Ciastka skwarkowe

40. Ciastka skwarkowe

Ciasteczka o smaku dzieciństwa ;-) Są chrupiące i można je długo przechowywać. 1 szkl skwarków 1/2 kg mąki 2 jaja 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka  cukru Skwarki zmielić w maszynce. Wszystkie składniki połączyć razem i wyrobić ciasto. W razie potrzeby dodać więcej mąki. Ciasto wstawić do lodówki na ok. godzinę. Ciasteczka wyciskać przez maszynkę do mielenia za pomocą specjalnej nakładki. Piec 20 min w 180 stopniach na złoty kolor. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję