Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim
Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim
Idealne danie aby zaskoczyć gości. Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać z pieczonymi ziemniaczkami (przepis tutaj) i lekką sałatką. Składniki: 6 pojedynczych piersi kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 opakowania ciasta francuskiego 6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego) 4 ząbki czosnku łyżka masła sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 1 j... czytaj dalej...
Autor
Izabela Furmańczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
piersi z kurczaka faszerowane, pierś, piersi, ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, ser żółty, szpinak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sałatka, sałatki, lekkie sałatki, kurczak, dania mięsne, masło czosnek, sałatka z kurczakiem, pierś z kurczaka w cieście francuskim, szybkie ciasto, lekkie ciasto, kurczak pieczony, smażony ser, kurczak z serem, kurczak wędzony , sałatka z serem żółtym , salatka z serem, kurczak z czosnkiem, sałatka z wedzonym kurczakiem
Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU
Dodaj komentarz
pololka,
29 marca 2015 22:12:20"dzieki ciescie francuskim" :D poprawnie odmieniony rzeczownik "ciasto" to ciastu, wiec w tym przypadku powinnas napisac dzieki ciastu francuskiemu