Konfitura z wiśni - tradycyjna
Konfitura z wiśni - tradycyjna
Konfitury - owoce usmazone w gestym syropie - to wielka specjalnosc kuchni staropolskiej.Konfitury otrzymuje sie przez gotowanie w gestym syropie calych owocow lub duzych ich kawalkow.Owoce w konfiturze sa przejrzyste i nie wymagaja pasteryzowania.Gotowanie konfitur ma na celu przesycenie owocow cukrem w taki sposob,by sie nie rozpadly.Dlatego nalezy gotowac je powoli,z przerwami,a zawartoscia garnka potrzasac zamiast mieszac lyzka .Gotowac w plaskim,szerokim garnku,z ktorego woda szybciej odparuje.Warto pamietac,ze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Autor
Weronika Swientek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
wiśnia, zdrowe przepisy, zdrowe, ciasto, jak zrobić wodę z cytryna
Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję