Konfitura z wiśni - tradycyjna

Konfitura z wiśni - tradycyjna

Konfitura z wiśni - tradycyjna

Konfitury - owoce usmazone w gestym syropie - to wielka specjalnosc kuchni staropolskiej.Konfitury otrzymuje sie przez gotowanie w gestym syropie calych owocow lub duzych ich kawalkow.Owoce w konfiturze sa przejrzyste i nie wymagaja pasteryzowania.Gotowanie konfitur ma na celu przesycenie owocow cukrem w taki sposob,by sie nie rozpadly.Dlatego nalezy gotowac je powoli,z przerwami,a zawartoscia garnka potrzasac zamiast mieszac lyzka .Gotowac w plaskim,szerokim garnku,z ktorego woda szybciej odparuje.Warto pamietac,ze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję