Kiszona marchewka - nowy smak i zdecydowanie wart rozpropagowania. Pracy z przygotowaniem marchewki do kiszenia niewiele, a efekt powalający. Możesz pokroić ją w dowolny sposób, zetrzeć na tarce, pokroić w plasterki (np. w malakserze) lub spiralnym nożykiem, by uzyskać ozdobne spiralki. Tak właśnie uczyniłam. Wpływ kiszonek na nasze zdrowie jest nieoceniony. Wspomagają trawienie oraz pobudzają jelita do prawidłowej pracy, a to głównie dzięki dużej zawartości błonnika i kwasu mlekowego. Podczas procesu kisze... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...