Gęsie uda pieczone w cydrze i najlepsza duszona czerwona kapusta

Gęsie uda pieczone w cydrze i najlepsza duszona czerwona kapusta

Gęsie uda pieczone w cydrze i najlepsza duszona czerwona kapusta

Na św. Marcina z gęsiną nie zdążylam, jednak znalazła się w naszym listopadowym menu.Cieszę się ,że gęsina wraca na polskie stoły,bo na niemieckich w okresie od listopada do końca grudnia jest wszechobecna i wręcz celebrowana.Nic dziwnego, gęsina oprócz wyjątkowych walorów smakowych,ma również duże wartości odżywcze.Zawiera pełnowartościowe białkoi sporo witamin z grupy B.Mięso z gęsi to jedno z najzdrowszych mięs,choć w obiegowej opinii uchodzi za niezbyt zdrowe,cieżkie i tłuste.To jest jednak mylne stwierdzenie,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cydr, kapustą, czerwona kapusta, zdrowe, zdrowe przepisy, jabłka, kluski, mięso, susz, mięsa pieczone, pieczone jabłka, jabłka pieczone, sok, pierś, drobiowe, piersi, kurczak, dania z kurczakiem, drugie danie, mięso duszone, bez pieczenia, kurczak pieczony, uda z kurczaka, dania z piersi kurczaka, dania bez mięsa, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, gotowany kurczak, dodatki do mięs, zapiekany kurczak

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.