Kulebiak

Kulebiak

Kulebiak

Przepis na : kolacja

Kolejnym podlaskim przysmakiem, którego wykonanie wcale nie jest takie trudne, jest kulebiak. Pod tą wdzięczną nazwą kryje się drożdżowa rolada z nadzieniem z kiszonej kapusty i grzybów – takim jak na wigilijne pierogi. Danie to nie jest obecnie popularne i raczej ciężko znaleźć kulebiak w jakiejś restauracji. Swoją drogą zastanawia mnie to, że w Białymstoku łatwiej zjeść sushi albo dania kuchni włoskiej niż regionalne potrawy... Wracając do kulebiaka – po upieczeniu kroimy go w grube plastry i zjadamy na gorąco... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Misiem

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

gotujzmisiem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, zupa grzybowa, grzyby, kapusta kiszona, sushi, pierogi przepis, pierogi, włoska, obiad, wegetarianskiego, kolacja, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, roladki, kapustą, ciasto, pierogi z kapusta i grzybami, dania na gorąco, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, gotowana kapusta kiszona

Inne przepisy z Gotuj z Misiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.