W ubiegłym tygodniu gotowałam dwa razy botwinkę. Jedna była lekka, na przystawke przed drugim daniem. Druga stanowiła kompletny obiad, bo było w niej mięso i był ryż, który został z obiadu z dnia poprzedniego. Zacznę od tej pierwszej. Botwinka marmurkowa 1 pęczek botwinki 1,5 litr rosołu drobiowego 1 łyżka majeranku 1 duże jajo 1 łyżka masła sól, pieprz biały do smaku sok z połówki cytryny szczypta gałki muszkatołowej Obierz botwinkę. Liście i buraczki pokrój drobno. Przesmaż je w wysokim rondel... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...