„…Jak do tego doszło, nie wiem…” W pewnym okresie swojego życia każdy chyba potrzebuje zmian, oderwania od codziennej rutyny, poznania nowych ludzi i miejsc. Dla osób, które każdą wolną chwilę spędzają w pracy, a taką osobą jestem ja, zgłoszenie się do projektu było najlepszą decyzją. Mimo tego, że było dużo niewiadomych i strachu (tak, człowiek boi się tego, czego nie zna) a decyzja o projekcie została podjęta z dnia na dzień. Z pewnością zgłosiłabym się jeszcze raz. Wszystkie obawy b... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.