Tydzień przed powrotem Swój wpis tworzę tydzień przed powrotem do Polski. Zacznę go od wyrażenia wdzięczności dla organizatorów za możliwości rozwoju, odbycia praktyk na wysokim poziomie oraz mieszkania w cudownej Walencji. Z pewnością doświadczenie uzyskane w czasie trwania projektu otwiera nowe drogi rozwoju i kariery. Techniki, smaki i produkty poznane w tym pięknym mieście jeszcze nie raz będą towarzyszyły mi w codziennym życiu prywatnym i zawodowym. Pasja i zaangażowanie z jaką miejscowi kucharze uczyli mnie ... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.