„Siemanko! Masz chwilę? …jeśli tak, to chodź… chodź, pokażę Ci mój świat, świat Gotuj po hiszpańsku . Dziękuję, że jesteś, za poświęcony czas na ten wpis Me llamo Carlos de Antonio Tak naprawdę mam na imię Zbigniew. Mieszkańcy kraju kwitnącej pomarańczy, kraju króla Felipe Juan Pablo Alfonso de la Santisima Trinidad y de Todos los Santos de Borbon y Grecia – mają muy grande kłopot z wymówieniem mojego imienia, tak więc zostałem mianowany Carlosem de Antonio przez moją kochaną nauczyc... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.