Dwa miesiące jak dwa dni. Tydzień. 7 dni. Tyle właśnie pozostało nam jeszcze w przepięknej, słonecznej Hiszpanii. Za nami 2 miesiące pełne cudownych wspomnień, niesamowitych wycieczek, wspólnie spędzonych chwil i przede wszystkim wartościowych praktyk w renomowanych restauracjach w Walencji. Aż chciałoby się opisać te wszystkie miejsca, które zwiedziliśmy, wszystkich niesamowitych ludzi, których poznaliśmy i restauracje, w których nie tylko pracowaliśmy, ale też się stołowaliśmy, smakując lokalnych potraw ... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.